Kinesiologi, en behandling där din kropp svarar utifrån muskeltest

Vad vet kroppen om sig själv och sina egna behov? Hur kan kroppen svara på dessa frågor? Kinesiologi är ett känt begrepp och ett alternativ för självläkning som blir mer och mer populärt.

Kort om kinesiologi

Inom kinesiologin används manuell muskeltestning som redskap för att läsa av kroppens neurologiska funktion. Utifrån det finns det en rad olika läror och tekniker att arbeta med, jag använder mig av holografisk kinesiologi i mitt arbete. Se gärna videon där jag förklarar mer om hur kinesiologin används och fungerar.

Vad är holografisk kinesiologi?

Holografisk kinesiologi är ett behandlingssystem framtaget av Ulf Kilman där nervsystemet testas av och medicinska kunskaper som näringslära, anatomi, pH-värde, syresättning, och neurologi används för att hitta brister i samverkan. 

Första steget är att få svar från kroppen, sedan ställs frågor så den själv berättar om bekymmer och behov.

Det kombineras med alternativmedicinska metoder som akupunktur, osteopati, homeopati, kraniosakrala behandlingar och andra tekniker för att så effektivt som möjligt få kroppen att behandla sig själv eller få den hjälp den själv uttrycker behov av.

Hur går en kinesiologisk behandling till?

Innan första besöket fyller du i ett formulär med dina vanor, din historik och din nuvarande symptombild.

På plats börjar besöket med att kort prata igenom och eventuellt komplettera det ifyllda formuläret.

Du får sedan lägga dig på behandlingsbänken för manuella muskeltester för att läsa av den neurologiska responsen på en rad olika tester och frågor för att identifiera vad som stör kroppen mest och vilka delar av kroppens kommunikationssystem som påverkas av det.
Behandlingen avslutas med att ta fram åtgärder för att lösa upp de obalanser som visat sig tidigare i behandlingen vilket kan vara med hjälp av näringskemisk behandling med kosttillskott, mental behandling, mjuk strukturell behandling av muskler, leder och bindväv och/eller tekniker för att balansera kroppens energisystem.

Många gånger är behovet ett eller ett par kosttillskott under ett par veckor upp till ett par månader efter behandlingstillfället för att uppnå fullgod effekt av behandlingen.

Kinesiologi behandlar din kropp inifrån och ut

Med holografisk kinesiologi identifieras det som stör kroppen mest från att fungera optimalt och immunsystemet stöttas för att kunna åtgärda dessa störningar. Det innebär att grundorsaken till symptomen behandlas för att kroppens självläkning ska kunna ta fart.

Oren luft, kemikalier, virus, bakterier, parasiter, svamp och andra mikrober lagras i en stressad och näringsmässigt obalanserad kropp och ligger till grund för sjukdom, ohälsa och så kallat naturligt åldrande. Med holografisk kinesiologi behandlas dessa underliggande toxiner för att möjliggöra självläkning av de befintliga symptomen.
Autoimmuna sjukdomar, återkommande sjukdomsperioder, mag- tarmproblematik, kronisk trötthet och andra sjukdomar ses som tecken på att immunsystemet inte kan hantera det som pågår inne i kroppen.

Holografisk kinesiologi är stödet som ökar kroppens medvetande om sina egna bekymmer. Därför får du ofta hjälp med dina symptom genom att förstå problemen, där man sedan tittar på vad som krävs för att stärka immunsystemet, oberoende av hur din symptombild ser ut.

Vad kunder säger efter våra kinesiologi behandlingar

Slide 4
Linda har hjälpt oss så mycket
Jessica Stjerna

Linda har hjälpt oss så mycket med att balansera och behandla kropp och själ. Är alltid lika fascinerad av hennes kunskap och engagemang i det hon gör. Hon har en speciell plats i mitt hjärta ❤️ - Jessica Stjerna

Slide 5 - copy
Efter att ha mått dåligt och haft värk under en längre tid
Maria Forsgren

Efter att ha mått dåligt och haft värk under en längre tid har jag på förhållandevis kort tid fått tillbaka känslan av balans i livet och möjlighet att träna igen. Lindas omtanke, genuina intresse, kunskap och förmåga att anpassa behandlingen till där jag befunnit mig har varit oerhört värdefullt. Jag kan varmt rekommendera Linda till alla som inte mår bra, psykiskt eller fysiskt, vare sig man vet varför eller ej. - Maria Forsgren

Slide 5
Alltid lika nöjd med mina behandlingar
Karin Haglund, hälsocoach, kostrådgivare, bloggare, författare

Alltid lika nöjd med mina behandlingar hos Linda som jag tycker är väldigt kunnig och som dessutom delar samma hälso- & helhetstänk som mig! - Karin Haglund

tusen tack
Jag måste få säga tusen tack till dig
Christoffer Antila

Jag måste få säga tusen tack till dig. Alltså jag finner inte ord hur tacksam och glad jag är för att jag hittade dig. Din kunskap och dina händer om något i denna världen är magiskt, så skulle jag säga att det är så nära man kommer. Så som jag fick må och känna i kroppen igår har jag längtat efter så länge. Att bara kunna slappna av, använda musklerna på rätt sätt, ingen smärta knappt eller några spänningar alls. Sen att få vakna upp idag och fortfarande må såhär bra... 10 av 10. - Christoffer Antila

träffsäkra
Träffsäkra behandlingar
Karin Redberg

Träffsäkra behandlingar, som verkligen ringar in kärnan till det onda och hjälper kroppen att bli frisk och balanserad igen. Linda har hjälpt mig jättemycket! - Karin Redberg

med hjälp av
Jag tycker att med hjälp av
Ami Flysjö

Jag tycker att med hjälp av Linda och kinesiologi har mina besvär med magen blivit betydligt bättre! Linda är också duktig på kost och att ”lyssna in sina pat./se hela pat. och ha återkoppling, men det är viktigt att du som pat. tar ditt ansvar över din kropp, du måste själv vilja och tror på det hon säger och följa hennes rekommendationer! - Ami Flysjö

Vi är anslutna till följande friskvårdstjänster

Har du frågor inför en kinesiologi behandling? Kontakta mig

Hör av dig till mig om du har några frågor eller boka din tid i min kalender. En kinesiologi-behandling är väldigt givande, ett alternativ många vänder sig till för att låta kroppen läka den naturliga vägen och för att det är en behandling som fungerar.

HITTA OCH BOKA DIN TID
Linda Carlsson - Kinesiolog

Hälsa är livet

Det går att uppnå en naturlig hälsa med postural träning och kinesiologi. Kroppens hållning och kroppens egna svar gör skillnad. Har du några funderingar kring våra tjänster? Återkom eller boka tid idag. 
BOKA TID
Caversus
Torgilsgatan 23 
506 38 Borås
linda@caversus.se073-370 77 39
Copyright 2018 – Caversus – Postural Terapi & Kinesiologi
IntegritetspolicyKöp- & Användarvillkor
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram