Med över 10 års erfarenhet och kunskap

Caversus erbjuder postural träning på distans där du utför övningar för att behandla kroppen. Vi utför även behandlingar inom Postural Terapi och Holografisk Kinesiologi på plats. Våra kunder får skräddarsydda behandlingar efter kroppens unika behov.

Under åren har vi hjälpt 100-tals människor till bättre hälsa genom postural terapi och kinesiologi. Det är ett glädjande och omsorgsfullt arbete. När vi ser att våra kunder få resultat, ta steg till ett bättre välmående, värmer det i hjärtat!

Vi vill med vår kunskap hjälpa så många människor som möjligt att uppnå den nivå av livskvalité som vi alla är värda att få.

Vi ligger i framkant och med bredare utbildning 

Vi har något unikt, vi är först i Sverige med att erbjuda postural träning via videoinstruktioner på distans, oavsett tid på dygnet och vart i landet du befinner dig. Den möjligheten har ändrat det traditionella upplägget för att passa bättre i din vardag.

Med vårt koncept får du tydligare instruktioner och tätare uppföljning med en yrkesutövande expert som anpassar ditt program och följer med i din utveckling. Det motiverar!

Du kommer få prata med en postural terapeut, det är den högsta utbildningen i Sverige som är en ett årig grundutbildning med 300 timmar teori och 1000 timmar praktik, utöver det finns vidareutbildningar på 450 timmar teori och 1600 timmar praktik. Steget under är en postural tränare vilket är en helgutbildning på 70 timmar. Det är en stor skillnad i den kvalité och kunskap vi erbjuder.

Jag är din terapeut

Min bakgrund kommer från idrotten och kravet på kroppen för att prestera som elitidrottare. Där hittade jag ett intresse som blev större än sporten.

Jag kom i kontakt med Markus Greus och postural terapi första gången 2006 efter att ha besvärats av en stressfraktur i foten under ett års tid vid övergången från elitgymnast till elitaktiv stavhoppare. Jag hade vid den tidpunkten både ortopediska inlägg och uppbygga träningsskor. Det tog inte många veckor innan jag hade blivit av med både inläggen i skorna och smärtan i foten, vilken aldrig mer kom tillbaka. Jag fortsatte med postural terapi kontinuerligt för att optimera prestationsförmågan.

Strax därefter kom jag i kontakt med kinesiologin och Ulf Kilman. Jag hade stora problem med svullen och ond mage. Efter att ha sett över kosten och balanserat kroppen inifrån var även smärtan i magen borta. Jag fortsatte med kontinuerliga kinesiologibehandlingar som stärkte kroppen att kunna prestera maximalt inom idrotten.

När jag på sommaren 2013 fick diskbråck kunde jag med hjälp av både kinesiologi och postural terapi återskapa funktionen i kroppen och idag lever jag ett helt smärtfritt liv.

Mina utbildningar

2008 gick jag Ulf Kilmans första utbildning i avancerad kinesiologi som sedan vidareutvecklades till det jag jobbar med idag, Holografisk Kinesiologi. Sedan dess har jag jobbat med att hjälpa människor till ett friskare liv.

2012 började jag utbildningen till postural terapeut och är idag en av få yrkesutövare i Sverige som är högst utbildad, både teoretiskt och praktiskt, för att hjälpa mina kunder att nå sina mål och ett smärtfritt liv.

Min syn på kropp och hälsa

Jag ser på kroppen som en helhet som arbetar tillsammans. För att fungera optimalt behöver kroppen muskulär balans, näringskemisk balans och mental balans. Ofta är de symptom vi upplever varningsklockor för att någonting inte fungerar som det ska, för att det drabbade området fått arbeta för hårt. Därför behöver vi titta på kroppen som helhet för att komma till rätta med problemen, inte låsa oss vid området där symptomet uppstår.

Jag startade Caversus 2008 och har sedan dess jobbat med att hjälpa människor med att skapa balans i livet. Jag strävar hela tiden efter att förbättra, utveckla och förfina mitt arbetssätt så att du som kund alltid ska få den bästa upplevelsen av ditt besök hos mig.

/Linda Carlsson

Hälsa är livet

Det går att uppnå en naturlig hälsa med postural träning och kinesiologi. Kroppens hållning och kroppens egna svar gör skillnad. Har du några funderingar kring våra tjänster? Återkom eller boka tid idag. 
BOKA TID
Caversus
Torgilsgatan 23 
506 38 Borås
linda@caversus.se073-370 77 39
Copyright 2018 – Caversus – Postural Terapi & Kinesiologi
IntegritetspolicyKöp- & Användarvillkor
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram