Postural träning, 1000-tals har blivit kvitt smärta, värk & ont i kroppen

Postural träning gör stor skillnad

Har du smärta, värk eller ont i kroppen? Känner du dig stel? Blir du trött i ryggen under dagen? Har du dålig hållning? Känner du dig sned i ben, höft, bäcken, rygg, nacke eller axlar? Vill du förbättra din idrottsprestation? 

Om svaret är ja på någon av dessa frågor kan postural träning  hjälpa dig! Problemet är störst i västländer då vi inte längre använder vårt naturliga rörelsemönster dagligen. 

Postural träning är därför något som de allra flesta har nytta av för att minska risken för smärta och värk. Väldigt många märker skillnaden redan första veckan.

Vad är postural träning?

Postural träning är benämningen på den träning som utförs inom postural terapi. Det handlar inte om ett pass på gymmet. Det är inte yoga. Det är ett flertal mjuka övningar som kan göras överallt, med redskap du med stor chans har hemma. 

Med postural träning är målet att aktivera de djupaste hållningsmusklerna som vi kallar för de posturala musklerna, det är inte traditionell core-träning vilket egentligen kräver en stark postural grund. 

Vi har över 150 olika övningar i vårt videoarkiv för att göra din träning optimal för just dig.

Postural träning hänger ihop med bättre hållning

När du börjar få en balans i dina muskler får din kropp en bättre hållning, du får en smidigare kropp, vilket leder till mindre smärta, mindre värk. Vi har sett snabbare rehabilitering och ökad prestation, både fysiskt och psykiskt.

Postural träning passar människor i alla åldrar. Vi kan träna hårt som ung, ha ett felbelastande arbete mitt i livet, sitta mer stilla som gammal. Detta påverkar vår hållning, men oavsett vad som hänt är det musklerna som tagit dig till obalans och det är musklerna som tar dig till balans igen.

Postural träning släpper på spänningar

Har du problem idag kan din värk kan bli kronisk. Det kanske låter hårt men det är ofta vi stöter på människor som
 • Tagit i för hårt
 • Tränat fel
 • Suttit mycket
 • Haft ensidiga rörelser
 • Fått fysiska skador
 • Brister i fysisk aktivitet
En obalanserad kropp slits hårt och överbelastas vilket resulterar i jobbig smärta och värk. Det kan även leda till ytterligare skador på skelett, brosk och annan vävnad som är mycket svårare att reparera.

Släpper du på muskelspänningarna i tid, innan de blir ett kroniskt tillstånd, har du möjlighet att slippa livslånga besvär. Har du kroniska besvär idag har du fortfarande möjlighet att bli mycket bättre med rätt träning. 

När de posturala musklerna aktiveras kommer spänningar i övriga muskelgrupper att minska, vilket leder till minskad smärta och värk. Postural träning handlar om att hitta muskelbalans.

Några av många symptom där postural träning hjälpt

 • Huvudvärk
 • TMJ-besvär (smärta och stelhet i käken)
 • Stelhet och smärta i nacke
 • Impingement och annan axelsmärta
 • Golfarmbåge, tennisarmbåge och musarm
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Trötthet, stelhet och smärta i bröstrygg
 • Skolios
 • Stelhet och smärta i ländrygg
 • Återkommande ryggskott
 • Diskbuktning och diskbråck
 • Trochanterit och annan höftsmärta
 • SI-ledsproblematik
 • Artros i höft och knä
 • Löparknä, hopparknä och annan knäsmärta
 • Benhinneinflammation
 • Hälseneproblematik
 • Plantar fasciit och hälsporre
 • Stela och smärtande fötter
 • Återkommande skador
och mycket mer...

 

Paketerbjudande

Få mycket för pengarna

Ord. pris 1999 kr 1799kr
1 st videoanalys
1 st bildanalys
2 st skräddarsydda träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
Tillgång till videoinstruktioner efter avslut
PDF-instruktioner för nedladdning
BOKA TID

MEST POPULÄR

Postural Träning

När bara det bästa är bra nog

1500kr
1 st videoanalyser
Skräddarsytt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
Tillgång till videoinstruktioner efter avslut
PDF-instruktioner för nedladdning
BOKA TID

 

Postural Friskvård

Utan personliga möten

499kr
1 st bildanalys
Personligt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
Tillgång till videoinstruktioner efter avslut
BOKA TID
Slide 1
På djupet med
Majvor Ingemarsson

Majvor hade problem med nacke och axlar. I vardagen jobbar hon inom musik vilket påverkade och var ett hinder.

Efter en postural konsultation blev Majvor intresserad och bokade postural träning där hon fick ett träningsprogram.

Fokus från början var att hitta stabilitet i höft och bäcken så överkroppen kunde börja slappna av. Varje vecka gjorde hon framsteg och glädjen av minskad smärta var stor!

Träningsprogrammet bytte sedan inriktning för att stärka överkroppens muskler.

Majvor har idag en mycket bättre vardag och kan med hjälp av övningarna hålla sig smärtfri!

Slide 2
På djupet med
Emelie Gustafsson

Emelie är ännu en av våra distanskunder som fått ett fantastiskt resultat! Hon beskrev sina problem som "ond och stel höft/rygg med ett bröstben som låste sig dagligen".

I Emelies fall har vi fokuserat på att motverka kobenthet med inriktning på vänster ben. Kobentheten ledde till en stelhet i bäckenet där vänster ben var funktionellt kortare. Överkroppen fick med det en tippning åt vänster. Samtliga delar låg till grund för den upplevda smärtan.

Allt eftersom veckorna gick rätade benen ut sig, överkroppen blev rak och hållningen bättre. I takt med den posturala förbättringen minskade symptomen tills de var helt borta.

Idag möter vi nya utmaningar

Vi har ändrat vårt levnadssätt och det börjar visa sig i både unga och äldre kroppar. Idag sker ingen naturlig postural träning när vi bl.a. har mer stillasittande jobb och mindre fysisk aktivitet.

Man kan uppleva problem i fötter, knän, lår, ljumskar, höfter, kanske musarm eller spänningar i huvudet. Symptom som visas kommer från bristande styrka i kroppens djupa hållningsmuskler.

Postural träning är därför lika bra för att minska skaderisken och öka prestationsförmågan som för att behandla kronisk smärta och värk. Dina muskler vill hjälpa dig, men behöver aktiveras på rätt sätt för att återkomma till ett naturligt tillstånd.

Vi gör det möjligt oavsett plats och tid

Vid våra posturala tjänster online jobbar du tillsammans med en postural terapeaut för att få hjälp att komma till rätta med dina muskulära obalanser. 

Du kommer att via mobil, platta eller dator få tillgång till ett anpassat träningsprogram med instruktioner (se exemplet) som du genomför inför nästa samtal.

Oavsett plats eller tid har du möjlighet att logga in för att lära dig, titta på och utföra dina övningar. Det är en fantastisk frihet då du kan utföra din aktivitet som om du vore på plats.
Se en instruktionsfilm för en av våra övningar

Hur går det till?

Som kund kommer vi samtala mellan 0-2 gånger beroende på tjänst. Du kommer att få göra övningar och ladda upp bilder så jag kan följa din utveckling. Läs om programmet i helhet nedanför!

Är det enkelt?

Ja, med videoinstruktioner blir postural träning väldigt enkelt att följa. Är det oklart kan du snabbt spola tillbaka för att titta på övningarna igen. Du behöver även väldigt lite utrustning för att träna.

Hur lång tid tar ett pass?

Från början kan det ta längre tid innan du blivit bekväm med övningarna. När du börjat lära dig programmet kan du räkna med ca. 30 minuter per pass.

Din egen PT med fokus på hållbar hälsa

Jag kommer vara din egna Posturala Tränare du håller kontakt med när du väljer att hjälpa kroppen.

Jag är en av få i Sverige som är postural terapeut, den högsta utbildningen med 300 timmar teori och 1000 timmar praktik. Till det har jag 7 års erfarenhet som yrkesutövare. 

Du är i goda händer för att nå dina mål mot en smärtfri tillvaro. Har du motivationen, kommer du att märka stor skillnad. 

Jag vet hur viktigt det individuella träningsprogrammet är, trots att många människor kan ha liknande symptom så kan orsaken till symptomen vara olika, vilket gör att de generella träningsprogrammen kan ge begränsad effekt.

/Linda Carlsson

Vi är anslutna till följande friskvårdstjänster

Vad får du med Postural Träning på distans?

1.
När du bokar en tjänst börjar vi med ett analysmöte, vi går tillsammans  igenom upplägget och gör den första analysen av din kroppshållning och funktion.

Du får en inloggning till din personliga sida där all din information kommer att samlas.

Efter mötet kompletterar du din profil med din bakgrundshistorik, dina mål och förutsättningar och laddar upp bilder på din kroppshållning. 
2.
Du får sedan en förklaring till hur din hållning och funktion bidrar till de besvär du upplever via mail. 

Efter mötet får du tillgång till videoinstruktioner på de övningar du ska genomföra baserat på analysen, dina symtom och dian mål.

För bästa möjliga effekt har du möjlighet att ställa frågor och få svar om din träning via din personliga sida, så att du kan vara säker på att du gör rätt.


3.
Efter 2-3 veckor förväntas du återkoppla till oss om hur det går med din träning. Vi har en dialog om hur du bäst går vidare. 

Du kan gå vidare genom att antingen fortsätta med ditt nuvarande program, köra en videoanalys till med tillhörande nytt program eller gå över till postural friskvård. 

Du har nu fått verktyg att jobba med din kropp som du kommer att ha nytta av för resten av ditt liv!

Hållbar hälsa för hela livet

När du jobbar med postural träning är det du som har makten över din kropp. Du kommer lära dig att känna din kropp och dina obalanser. Övningarna blir dina verktyg för att hitta tillbaka till balans och ett smärtfritt tillstånd.

Under den tiden kan du räkna med fullt stöd och support för att genomföra hela processen.

De allra flesta märker stor skillnad redan under första veckan. Vad just du kommer att känna beror på vad du har för bakgrund och mål. Många känner förändringar i form av bättre hållning, minskad smärta och värk, minskad stelhet, ökad pigghet, förbättrad cirkulation, bättre humör, bättre fungerande mage och förbättrade idrottsliga prestationer.

En del av målet är att du inte ska behöva gå till ytterligare terapeuter efter ett tag. Övningarna är grunden i kroppslig muskulär hälsa, kan användas förebyggande resten av livet, lika väl som om du får känningar av återkommande smärtproblematik.

Paketerbjudande

Få mycket för pengarna

Ord. pris 1999 kr 1799kr
1 st videoanalys
1 st bildanalys
2 st skräddarsydda träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
Tillgång till videoinstruktioner efter avslut
PDF-instruktioner för nedladdning

Det bästa av två världar

Vi börjar med en omgång postural träning för att sedan fortsätta med enomgång postural friskvård.

Vad innebär det?

Det innebär att vi först bokar ett videomöte där du får en genomgående analys av fin kropps hållning och funktion. Därefter får du övningar som du jobbar med på egen hand i ungefär tre veckor. Sedan laddar du upp nya bilder på din användare och du får ytterligare ett träningsprogram baserat på vad vi kan se på bilderna.  

Är det svårt att göra rätt?

Du kommer få övningar i både videoformat och som PDF, för att det ska passa så många som möjligt. Skulle du mot förmodan känna dig osäker på utförandet är det bara att höra av dig så hjälper vi till. 

Hur fortsätter jag efter dessa två analyser?

Det beror på om vi har uppnått ditt mål eller inte. Har vi uppnått målet jobbar du vidare med dina övningar på egen hand. Om vi har en bit kvar pratar vi om hur vi lägger upp det så att det passar dig så bra som möjligt. 

Boka tid för en videoanalys direkt! 

Postural Träning

När bara det bästa är bra nog

1500kr
1 st videoanalys
Personligt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
Tillgång till videoinstruktioner efter avslut
PDF-instruktioner för nedladdning

Mer av allt tillsammans med din PT

Med postural träning får du en fullständig hållnings- och funktionsanalys genom videoanalyser. Vi tar ett möte i taget och skräddarsyr allt efter dina personliga behov. 

Personliga videoanalyser

Varje videoanalys är 40 minuter lång. Efter varje videoanalys uppdateras ditt träningsprogram i takt med att du utvecklas. Vi gör tillsammans ett upplägg som passar i din vardag så att du får ut det mest av träningen. Det gör postural träning mer skräddarsytt och anpassat efter dina behov.

Både video och PDF

Förutom videoinstruktioner får du även PDF-instruktioner som kan laddas ner och skrivas ut. 

Kontinuerlig support

Vid minsta lilla fråga finns vi här via mail för att guida dig till så bra resultat som möjligt.

Boka tid för postural träning direkt! 

Postural Friskvård

Utan personliga möten

499kr
1 st bildanalys
Personligt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida

Postural friskvård, den enklaste formen

Med postural friskvård får du en förenklad hållningsanalys utifrån bilder du laddar upp på din profil.

Här är du inte bunden till att passa tider för möten, allt sker när du har tid! 

Uppdatering av övningar

Du bestämmer själv när det är dags att ta nästa steg! Hör bara av dig så tar vi en titt på vart du står och vad vi kan göra för att komma vidare. 
 

Perfekt för underhållande friskvård

Den här tjänsten är kanon för dig som jobbar på kontor och vill träna förebyggande. Eller om du har känningar av stelhet, smärta och ömhet i kroppen och vill prova postural träning med ett fritt engagemang.

Obegränsad tillgång till dina övningar

När du väljer att inte längre uppdatera dina program har du fortsatt fri tillgång till dina övningar så att du alltid kan gå tillbaka vid behov.

Maila oss för att boka Postural Friskvård

Vilken utrustning behövs?

Du behöver ha internetuppkoppling med möjlighet att se strömmande video och genomföra videosamtal där vi kan se hela din kropp när du står upp.
Du behöver dator, platta eller mobil och en webbläsare där du kan spela upp filmklippen och en kamera för att ta bild på dig själv för uppladdning.
Du behöver 1-2 yogablock eller tjocka kuddar samt ett yogaband eller stumt skärp, en yogamatta eller annat mjukt underlag, stol, bord, vägg och dörr.

Vanliga frågor

Får jag en större rumpa, plattare mage och snyggare byst?

Det är möjligt, hållningen påverkar och många kunder har sett skillnad när svanken blir naturlig och bröstkorgen rätas upp.

Friskvårdsbidrag?

Ja, har du friskvårdsbidrag kan det användas för postural träning. Din arbetsgivare gör då en mycket bra investering i din hälsa.

Är det möjligt att ställa om kroppen?

Dina muskler är dynamiska och med rätt träning kan du ställa om kroppen och bli kvitt symptom. Resultaten för våra kunder har gjort stor skillnad i deras liv.

Vilka symptom kan bli bättre?

Listan av symptom kan göras lång. Egentligen kan alla symptom som är muskelrelaterade förbättras med postural träning. 

Kan jag träna annat under tiden?

Det är inte alltid självklart att det är en sund handling. Allt man göra med en felbelastad kropp kan påverka. Har du känningar efter ett pass kan det vara bra med ett uppehåll under tiden du jobbar med postural träning. 

Är det jobbigt?

Nej! Den träning du kommer att genomföra gör dig inte genomsvettig. Vissa övningar kommer att vara lite ansträngande och så ska det vara, annars är det inte träning.

Vad kan jag förvänta mig?

De flesta känner skillnad redan första veckan. Sen är det individuellt hur kroppen kommer svara. Kunder säger att det är över förväntan efter första månaden.

Hur länge behöver jag träna?

Vi rekommenderar att träna i minst tre månader för att få en bestående förändring. Sedan beror det från person till person. För underhållande träning är en till två gånger i veckan att föredra.

Är det några dolda avgifter?

Nej, vi har ett fast paketpris på den tjänst du väljer.

Kan jag få ökad smärta i början?

Det kan hända, men det är väldigt sällsynt att denna träningsform skapar en ökad smärta i början. Om det händer är det p.g.a att kroppen skiftar hållning så den belastas på ett nytt sätt vilket den behöver anpassa sig till. Det är sällan långvarigt.

Hälsa är livet

Det går att uppnå en naturlig hälsa med postural träning och kinesiologi. Kroppens hållning och kroppens egna svar gör skillnad. Har du några funderingar kring våra tjänster? Återkom eller boka tid idag. 
BOKA TID
Caversus
Torgilsgatan 23 
506 38 Borås
linda@caversus.se073-370 77 39
Copyright 2018 – Caversus – Postural Terapi & Kinesiologi
IntegritetspolicyKöp- & Användarvillkor
heartstarlaptop-phonerockettext-size linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram