POSTURAL TRÄNING, 1000-TALS HAR BLIVIT KVITT SMÄRTA, VÄRK & ONT I KROPPEN

Postural träning gör stor skillnad

Har du smärta, värk eller ont i kroppen? Känner du dig stel? Blir du trött i ryggen under dagen? Har du dålig hållning? Känner du dig sned i ben, höft, bäcken, rygg, nacke eller axlar? Vill du förbättra din idrottsprestation? 

Om svaret är ja på någon av dessa frågor kan postural träning  hjälpa dig! Problemet är störst i västländer då vi inte längre använder vårt naturliga rörelsemönster dagligen. 

Postural träning är därför något som de allra flesta har nytta av för att minska risken för smärta och värk. Väldigt många märker skillnaden redan första veckan.

Idag möter vi nya utmaningar

Vi har ändrat vårt levnadssätt och det börjar visa sig i både unga och äldre kroppar. Idag sker ingen naturlig postural träning när vi bl.a. har mer stillasittande jobb och mindre fysisk aktivitet.

Man kan uppleva problem i fötter, knän, lår, ljumskar, höfter, kanske musarm eller spänningar i huvudet. Symptom som visas kommer från bristande styrka i kroppens djupa hållningsmuskler.

Postural träning är därför lika bra för att minska skaderisken och öka prestationsförmågan som för att behandla kronisk smärta och värk. Dina muskler vill hjälpa dig, men behöver aktiveras på rätt sätt för att återkomma till ett naturligt tillstånd.

Bli kvitt dina symptom som stör vardagen

Att ställa om kroppen är målet

Dina muskler är dynamiska och med rätt träning kan du ställa om kroppen och bli kvitt symptom.

Resultaten för våra kunder har gjort stor skillnad i deras liv.

Vilka symptom kan bli bättre?

Listan av symptom kan göras lång. Egentligen kan alla symptom som är muskelrelaterade förbättras med postural träning. Läs mer i listan längre ner.

Vad kan jag förvänta mig?

De flesta känner skillnad redan första veckan. Sen är det individuellt hur kroppen kommer svara. Kunder säger att det är över förväntan efter första månaden.

Vad är postural träning?

Postural träning är benämningen på den träning som utförs inom postural terapi. Det handlar inte om ett pass på gymmet. Det är inte yoga. Det är ett flertal mjuka övningar som kan göras överallt, med redskap du med stor chans har hemma. 

Vi har över 130 olika övningar i vårt videoarkiv för att göra din träning optimal för just dig.

Med postural träning är målet att aktivera de djupaste hållningsmusklerna som vi kallar för de posturala musklerna, det är inte traditionell core-träning vilket egentligen kräver en stark postural grund. 

Postal träning hänger ihop med bättre hållning

När du börjar få en balans i dina muskler får din kropp en bättre hållning, du får en smidigare kropp, vilket leder till mindre smärta, mindre värk, vi har sett snabbare rehabilitering och ökad prestation, både fysiskt och psykiskt.

Postural träning passar människor i alla åldrar. Vi kan träna hårt som ung, ha ett felbelastande arbete mitt i livet, sitta mer stilla som gammal. Detta påverkar vår hållning, men oavsett vad som hänt är det musklerna som tagit dig till obalans och det är musklerna som tar dig till balans igen.

Vi gör det möjligt oavsett plats och tid

Postural träning på distans är ett program som sträcker sig över tre månader där du väljer mellan fyra, sju eller tolv möten under dessa månader, alla möten sker via videosamtal. 

Du kommer att via mobil, platta eller dator få tillgång till ett anpassat träningsprogram med instruktioner (se exemplet) som du genomför inför nästa samtal.

Oavsett plats eller tid har du möjlighet att logga in för att lära dig, titta på och utföra dina övningar. Det är en fantastisk frihet då du kan utföra din aktivitet som om du vore på plats.
Se en instruktionsfilm för en av våra övningar

Din egen PT med fokus på hållbar hälsa

Jag kommer vara din egna Posturala Tränare du håller kontakt med när du väljer att hjälpa kroppen.

Jag är en av få i Sverige som är postural terapeut, den högsta utbildningen med 300 timmar teori och 1000 timmar praktik. Till det har jag 7 års erfarenhet som yrkesutövare. 

Du är i goda händer för att nå dina mål mot en smärtfri tillvaro. Har du motivationen, kommer du att märka stor skillnad. 

Jag vet hur viktigt det individuella träningsprogrammet är, trots att många människor kan ha liknande symptom så kan orsaken till symptomen vara olika, vilket gör att de generella träningsprogrammen ger begränsad eller ibland även negativ effekt.

Ibland är det många frågor kring ett posturalt träningsprogram. Därför har vi sammanställt några av de vanligaste som förekommer.

/Linda Carlsson

Hur går det till?

Som kund kommer vi samtala mellan 6-14 gånger beroende på program. Du kommer att få göra övningar och ladda upp bilder så jag kan följa din utveckling. Läs mer om programmet i helhet nedanför!

Är det enkelt?

Ja, med videoinstruktioner blir postural träning väldigt enkelt att följa. Är det oklart kan du snabbt spola tillbaka för att titta på övningarna igen. Du behöver även väldigt lite utrustning för att träna.

Är det jobbigt?

Nej! Den träning du kommer att genomföra gör dig inte genomsvettig. Vissa övningar kommer att vara lite ansträngande och så ska det vara, annars är det inte träning.

Hur lång tid tar ett pass?

Från början kan det ta längre tid innan du blivit bekväm med övningarna. När du börjat lära dig programmet kan du räkna med ca. 30 minuter per pass.

Friskvårdsbidrag?

Ja, har du friskvårdsbidrag kan det användas för postural träning. Din arbetsgivare gör då en mycket bra investering i din hälsa. 

Hur länge behöver jag träna?

Programmet är tre månader av en anledning. Det är den minsta tid man ska vara beredd att lägga för att göra en bestående förändring. Sedan beror det från person till person. Men generellt är underhållande träning en gång i veckan att föredra. 

Rätt träning släpper på spänningar

Har du problem idag kan din värk kan bli kronisk. Det kanske låter hårt men det är ofta vi stöter på människor som
 • Tagit i för hårt
 • Tränat fel
 • Suttit mycket
 • Haft ensidiga rörelser
 • Fått fysiska skador
 • Brister i fysisk aktivitet
Deras obalanserade kroppar slits hårt och överbelastas vilket resulterar i jobbig smärta och värk. Det kan även leda till ytterligare skador på skelett, brosk och annan vävnad som är mycket svårare att reparera.

Släpper du på muskelspänningarna i tid, innan de blir ett kroniskt tillstånd, har du möjlighet att slippa livslånga besvär. Har du kroniska besvär idag har du fortfarande möjlighet att bli mycket bättre med rätt träning. 

När de posturala musklerna aktiveras kommer spänningar i övriga muskelgrupper att minska, vilket leder till minskad smärta och värk. Postural träning handlar om att hitta muskelbalans.

Några av många symptom där postural träning hjälpt

 • Huvudvärk
 • TMJ-besvär (smärta och stelhet i käken)
 • Stelhet och smärta i nacke
 • Impingement och annan axelsmärta
 • Golfarmbåge, tennisarmbåge och musarm
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Trötthet, stelhet och smärta i bröstrygg
 • Skolios
 • Stelhet och smärta i ländrygg
 • Återkommande ryggskott
 • Diskbuktning och diskbråck
 • Trochanterit och annan höftsmärta
 • SI-ledsproblematik
 • Artros i höft och knä
 • Löparknä, hopparknä och annan knäsmärta
 • Benhinneinflammation
 • Hälseneproblematik
 • Plantar fasciit och hälsporre
 • Stela och smärtande fötter
 • Återkommande skador
och mycket mer...

Vi är anslutna till följande friskvårdstjänster

Hållbar hälsa för hela livet

När du jobbar med postural träning är det du som har makten över din kropp. Du kommer lära dig att känna din kropp och dina obalanser. Övningarna blir dina verktyg för att hitta tillbaka till balans och ett smärtfritt tillstånd.

Det är därför våra program sträcker sig över tre månader. 
Under den tiden kan du räkna med fullt stöd och support för att genomföra hela programmet.

De allra flesta märker stor skillnad redan under första veckan. Vad just du kommer att känna beror på vad du har för bakgrund och mål. Många känner förändringar i form av bättre hållning, minskad smärta och värk, minskad stelhet, ökad pigghet, förbättrad cirkulation, bättre humör, bättre fungerande mage och förbättrade idrottsliga prestationer.

En del av målet är att du inte ska behöva gå till ytterligare terapeuter efter ett genomfört tre månadersprogram. Övningarna är grunden i kroppslig muskulär hälsa, kan användas förebyggande resten av livet, lika väl som om du får känningar av återkommande smärtproblematik.

Vad får du med Postural Träning på distans?

1.
När du bokat ett program börjar vi med ett introduktionsmöte, vi går tillsammans  igenom upplägget, bokar in dina personliga analysträffar och har möjlighet att testa tekniken. 

Du får en inloggning till din personliga sida där all din information kommer att samlas.

Innan andra mötet kompletterar du din profil med din bakgrundshistorik, dina mål och förutsättningar och laddar upp bilder på din kroppshållning. 

Vid andra mötet görs den första analysen av din kroppshållning och funktion. Du får en förklaring till hur din hållning och funktion bidrar till de besvär du upplever. Efter mötet får du tillgång till videoinstruktioner på de övningar du ska genomföra till nästa möte.
2.
Därefter ses vi med jämna mellanrum  under tre månader för att göra nya analyser och utvärderingar, då har du också möjlighet att visa och få extra instruktioner på utvalda övningar. 

Innan varje möte förväntas du ladda upp nya hållningsfoton.

Efter varje analys uppdateras ditt träningsprogram med nya övningar som du fortsätter att  jobba med hemma, så att du hela tiden får ut så mycket som möjligt av din träning.

Mellan mötena har du möjlighet att ställa frågor och få svar om din träning via din personliga sida, så att du kan vara säker på att du gör rätt.  
3.
Avslutningsvis kommer du träna på egen hand en månad innan vi har det sista utvärderingsmötet av programmet. 

Du laddar upp bilder på din kroppshållning en sista gång. 

Efter utvärderingsmötet har du tillgång till din inloggning under begränsad tid beroende på vilket paket du väljer. 

För att få fortsatt tillgång till din personliga sida med möjligheten att kostnadsfritt ställa frågor om din träning kan du välja att prenumerera på detta efter avslutat program.

Du har nu fått verktyg att jobba med din kropp som du kommer att ha nytta av för resten av ditt liv!

Vilken utrustning behövs?

Du behöver ha internetuppkoppling med möjlighet att se strömmande video och genomföra videosamtal där vi kan se hela din kropp när du står upp.
Du behöver dator, platta eller mobil och en webbläsare där du kan spela upp filmklippen och en kamera för att ta bild på dig själv för uppladdning.
Du behöver 1-2 yogablock eller tjocka kuddar samt ett yogaband eller stumt skärp (ingår i Maxa), en yogamatta eller annat mjukt underlag, stol, bord, vägg och dörr.

 

VILJA

Färre träffar

Ord. pris 6600 kr 5600kr
1 st introduktionsmöte
4 st analyser *
Personligt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
1 st avslutningsmöte
Tillgång till videoinstruktioner en månad efter avslutat program
Delbetalning med Klarna
BESTÄLL FRÅN BOKADIREKT

MEST POPULÄR

MOTIVERA

Vi träffas varannan vecka

Ord. pris 11 000 kr 8400kr
1 st introduktionsmöte
7 st analyser *
Personligt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
1 st avslutningsmöte
Tillgång till videoinstruktioner två månader efter avslutat program
PDF-instruktioner för nedladdning **
Delbetalning med Klarna
BESTÄLL FRÅN BOKADIREKT

 

MAXA

Vi träffas varje vecka

Ord. pris 18 600 kr 13200kr
1 st introduktionsmöte
12 st analyser *
Personligt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Support via din personliga sida
1 st avslutningsmöte
Tillgång till videoinstruktioner 
tre månader efter avslutat program
PDF-instruktioner för nedladdning **
2 träningsblock och ett träningsband (värde 399 kr)
20% rabatt på enskilda sessioner efter avslutat program
Delbetalning med Klarna
BESTÄLL FRÅN BOKADIREKT

* Vid varje analys utvärderas och uppdateras ditt träningsprogram med nya övningar att göra till nästa analys (vi har över 130 olika övningar)
** Ditt personliga träningsprogram med bilder och instruktioner finns för nedladdning på din profil

Om du vill börja enkelt

STARTA är den enklaste formen

Med STARTA får du en förenklad hållningsanalys utifrån bilder du laddar upp på din profil. Vi har ett introduktionsmöte där vi bekantar oss med varandra och tekniken.

När du laddat upp bilderna skräddarsyr vi ditt posturala träningsprogram. Du får 10 videoövningar som du tränar självständigt med under en månad.

Uppdatering av övningar varje månad

Inför varje ny månad laddar du upp nya hållningsfoton på din profil. Vi utvärderar bilderna på din hållning och uppdaterar programmet med 5 nya övningar. Du fortsätter att träna till nästa månad och laddar upp nya bilder.

Perfekt för underhållande friskvård

Det här programmet är kanon för dig som jobbar på kontor och vill träna förebyggande. Eller om du har känningar av stelhet, smärta och ömhet i kroppen och vill prova postural träning med ett fritt engagemang.

Du kan prenumerera månadsvis

Efter de tre månader som ingår i programmet har du möjlighet att fortsätta prenumerera på STARTA för 500 kr / mån med löpande bildanalyser och uppdateringar av ditt träningsprogram. Det är ingen bindningstid för prenumerationen.

STARTA

Program efter bildanalyser

Ord. pris 2000 kr 1600kr
1 st introduktionsmöte
3 st bildanalyser
Personligt träningsprogram
Videoinstruktioner till alla övningar
Uppdatering av program en gång i månaden
Tillgång till videoinstruktioner i tre månader
Möjlighet att prenumerera för 500 kr / mån efter avslut
Delbetalning med Klarna
BESTÄLL FRÅN BOKADIREKT

Andra vanliga frågor

Får jag en större rumpa, plattare mage och snyggare byst?

Det är möjligt, hållningen påverkar och många kunder har sett skillnad när svanken blir naturlig och bröstkorgen rätas upp.

Kan jag träna annat under tiden?

Det är inte alltid självklart att det är en sund handling. Allt man göra med en felbelastad kropp kan påverka. Har du känningar efter ett pass kan det vara bra med ett uppehåll under tiden du jobbar med postural träning. 

Kan jag köpa separata besök?

Du kan köpa separata besök på plats och efter du genomfört ett tre månaders program med distansträning kan du köpa separata besök om det skulle behövas. 

Är det någon månadskostnad eller dolda avgifter?

Nej, vi har ett fast pris på det program du väljer, det kan delbetalas med Klarna. Efter du avslutat programmet finns det ingen månadskostnad som löper vidare. 

Kan jag få ökad smärta i början?

Det kan hända, men det är väldigt sällsynt att denna träningsform skapar en ökad smärta i början. Om det händer är det p.g.a att kroppen skiftar hållning så den belastas på ett nytt sätt vilket den behöver anpassa sig till. Det är sällan långvarigt.

Kan jag avbryta påbörjat program?

Vi förstår att det kan uppstå oväntade händelser i livet som blir ett hinder. Du har möjlighet att pausa ditt program för fortsättning vid ett senare tillfälle om det uppstår förhinder. Det går däremot inte att avbryta programmet för återbetalning när det är påbörjat.

Hälsa är livet

Det går att uppnå en naturlig hälsa med postural träning och kinesiologi. Kroppens hållning och kroppens egna svar gör skillnad. Har du några funderingar kring våra tjänster? Återkom eller boka tid idag. 
BOKA TID
Caversus
Torgilsgatan 23 
506 38 Borås
linda@caversus.se073-370 77 39
Copyright 2018 – Caversus – Postural Terapi & Kinesiologi
IntegritetspolicyKöp- & Användarvillkor
clock-ocalendarthumb-tackcomments-olightbulb-oexchangestethoscopestar-half-emptyexclamationwifiheartstarlaptop-phonepower-switchrockettext-size linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram